Vleugels of hoofd, jij kiest

Heel interessant, dit prachtige oord in de heuvels van Urbino waar ik een retreat geef: bij een van de zalen staat een prachtig levensgroot beeld van een vrouwelijke engel, compleet met vleugels, klaar om te vliegen, maar ze heeft geen hoofd. En verder op de heuvel, een eindje voorbij het prachtige huis waar ik ben ingekwartierd, is nog zo’n standbeeld, nu met een prachtig gezicht, maar zonder vleugels. Het is een prima plek, dus er is geen enkele reden te denken dat het niet met opzet zo gedaan is. Het zorgt er wel voor dat je beseft dat – als je je hoofd loslaat en je rationele, analytische houding, en vanuit je hart leeft en de wijsheid van je lichaam volgt – je kunt vliegen als een engel. Of dat je als je je hoofd houdt, gebonden blijft aan de aarde.

Dus kijk, als je zin hebt, naar de uitdaging die nu voor je ligt, naar wat het dan ook is dat je bereiken wilt en stel je voor je dat je nu de rationele, analytische benadering loslaat en in plaats daarvan de situatie vanuit je hart bekijkt, en dan met jouw onzichtbare vleugels wiekt en zomaar over alle obstakels heenvliegt die tussen jou en het succes staan.

Want als je je dat kunt voorstellen en ermee instemt, verwed ik mijn schoenen eronder dat je dit ook in het echt snel en soepel voor elkaar krijgt en jezelf verrast door enorme kwantumsprongen vooruit te maken.

En dat is precies wat ik je wens.

With love, BD

(Vertaling Peter Veen – www.qiworks.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *