Verander de wereld in iets moois

Het is misschien hard te verteren, maar de dingen die je onacceptabel vindt bij anderen en in de wereld om je heen, zijn de dingen die slapend of latent in jou aanwezig zijn en die door jou nog niet geaccepteerd of zelfs maar erkend zijn.

Dus als je boos wordt om iets of afkeurt wat een ander doet, moet je dat ook binnen in jezelf zoeken en het daar erkennen, accepteren en vergeven, zelfs als het er alleen maar in potentie is.

Als je dat doet, merk je dat je ook als vanzelf de ander vergeeft.

Het betekent niet dat je jezelf en anderen niet verantwoordelijk mag houden voor de gevolgen van hun daden, wel dat je jezelf en anderen niet straft als een uitdrukking van je woede.

Ieder van ons is in staat het hele palet van menselijke emoties te ondergaan, van de meest engelachtige tot de meest demonische en alleen door genade kunnen we het liefdevolle soms benaderen.

Investeer – om dat steeds vaker te laten gebeuren – in vergeving van jezelf en anderen en de wereld zal direct een stuk liefdevoller worden.

Dat is het geheim van het magische Daoïstische wu wei. Ik deel het graag met je, want je kunt er de wereld mee veranderen.

Dat het je vandaag heel erg van pas mag komen.

Love, D

(vertaling Peter Veen – www.qitalks.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *