Push hands met de Tao

Soms is het drama van het leven spannend voor je, soms is het ook relaxed. Het lijkt op een spelletje Tai Chi waarbij je push hands doet met de Dao. Push hands is een langzame vorm voor twee personen waarbij je tegen elkaar aanduwt in de richting van het centrum van de tegenpartij, die moet meegeven anders verliest-ie z’n balans. Vanzelfsprekend veert de tegenpartij terug en duwt daarna tegen jou zodat jij of meegeeft of je balans verliest.

Zo wordt het een spel van balans houden en meebewegen met de actie.

Zo nu en dan duwt de Dao zo hard dat het je niet meer lukt om mee te bewegen en je uit balans raakt. Eerst ervaar je dat als een verlies, maar eigenlijk is het een enorme overwinning, want omdat je een nieuwe balans moet vinden, win je aan rijkdom als het gaat om persoonlijke groei, bewustzijn, authenticiteit en liefde.

Even makkelijk duw jij soms te hard en overstrek je je. Om er een echt spel van te maken, doet de Dao dan een stapje opzij zodat je languit gaat.

Op deze manier leer je dat je beter kunt meebewegen dan je verzetten en dat volgen beter werkt dan je verzetten. Het betekent ook dat je bereid moet zijn om je voorkeuren voor een gewenst eindresultaat los te laten – de bedoeling is het spel te spelen, wie wint is niet van belang. Overigens kan uiteindelijk alleen de Dao dit spel winnen, want hij is de enige die echt is. Wij zijn eigenlijk de verschillende verschijningsvormen die de Dao gebruikt om het verstoppertje dat hij met zichzelf speelt zo overtuigend en realistisch mogelijk te maken.

Voor jou, vanuit het standpunt van een speler, gaat het hier om het Daoïstische concept van investeren in verlies. Gebruik je energie om de behoefte dit spel te winnen los te laten en wijd je volledig aan het spelen van het spel.

Hoe meer je loslaat en geniet – zelfs en vooral de ruige stukken, hoe meer je in het hier en nu beloond wordt met bijzondere gebeurtenissen.

Iedereen heeft een eigen cruciale rol in de gebeurtenis van het leven, ook (juist) de slechteriken en hoe meer je je wrok loslaat en anderen vergeeft en liefhebt om de liefde die diep in hun ziel verborgen is, in het vertrouwen dat iedereen zijn uiterste best doet, afhankelijk van de eigen staat van persoonlijke ontwikkeling, hoe geweldiger je leven wordt – meestal op een totaal onverwachte manier.

Op het allerdiepste niveau ben jij het die het verhaal van je leven schrijft , dus relax, vertrouw op je schrijversvaardigheden en alles komt goed.

Zeg zes keer – zodat het stevig verankerd wordt in het onderbewuste waar jouw verhaal geschreven wordt – ‘ik vertrouw mezelf’ en ga door met wat je aan het doen was.

Ik wens je dat alle aspecten van je leven schitterend tot bloei komen.

With love, Steph the BD

 

(vertaling Peter Veen – www.qitalks.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *