Ik hou hiervan

Gebruik een woord vaak en het verliest z’n betekenis. Zeg bijvoorbeeld maar eens twintig keer achter elkaar ‘goud’. Eerst roept het beelden op van glimmend goud, maar na een paar keer herhalen wordt het vooral maar een klank in je hoofd en nog wat herhalingen later heeft het geen enkele waarde meer.

Voor zinnen geldt hetzelfde. ‘All you need is love’ is waarschijnlijk de meest diepgaande boodschap die ooit aan de wereld onthuld is, dat is waarschijnlijk ook de reden dat de Dao het de Beatles mogelijk gemaakt heeft het live op tv te zingen, zodat een dergelijke boodschap -voor de eerste keer- miljarden mensen tegelijk bereikte.

Maar je moet je erin verdiepen om de waarde ervan te doorgronden.

Want oppervlakkig gezien hebben we helemaal geen liefde nodig – wel water, eten, een dak boven ons hoofd, warmte, kleren, elkaar en veiligheid – en niet te vergeten geld.

Maar als je op een dieper niveau de kracht ervaart die onze werkelijkheid mogelijk maakt, en als je het experiment durft aan te gaan om je wereld vorm te geven via je intentie, wordt het al snel duidelijk dat liefde de sterkst denkbare motiverende kracht is, sterker dan hebzucht, sterker nog dan angst.

Als je erin slaagt jezelf erin te trainen om altijd van het leven te houden, in slechte en in goede tijden, op pijnlijke en gelukkige momenten, om ieder detail te omarmen, de vervelende net zo goed als de opwindende, om te houden van iedere activiteit, de saaie evenzeer als de uitdagende, om te houden van iedereen, van degenen die je niet mag en van degenen die je wel mag, en te houden van de mysterieuze kracht die alles tot leven brengt, en als je, doordrongen van deze liefde op ieder moment bereid bent jezelf in dienst te stellen van het grote doel, ook al heb je nu nog geen idee hoe je dat moet doen, ontdek je dat alles zomaar op z’n plaats valt en dat er zonder dat je je daarvoor enorm hoeft in te spannen, voorzien wordt in alles wat belangrijk voor je is.

Ondertussen maak je daardoor de wereld warmer en mooier voor iedereen en die maken het op hun beurt weer mooier voor jou.

Het is relatief makkelijk uit te leggen en ook relatief makkelijk te doen. Het vraagt alleen iedere dag wat focus.

Om te beginnen zeg je bij iedere activiteit die je doet, zelfs als je er tot nu toe helemaal niets aan vond ‘ik hou hiervan’. Uiteindelijk hou je hierdoor van alles wat je doet en vanaf dat moment begint de magie.

Ik wens je magie.

With love, BD

(Vertaling Peter Veen – www.qitalks.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *