Groots en mysterieus – weekendspecial

Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Zeg het. Ik hou van mijn leven. Ga door, zeg het. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Voel je de kracht en het plezier van binnen groeien? Zeg het nog veel vaker. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Voel je het? De vrolijkheid in je borstkas die alle zelfmedelijden overstijgt, alle twijfel, alle angst, alle spijt, alle zorgen, alle angsten dat het niet kan. Blijf het daarom zeggen. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Voel je de sensatie van jezelf waarderen en dat alles daardoor een nieuw perspectief krijgt. Zie je het nu? Ik hou van mijn leven.

Affirmaties – als je die serieus, lyrisch en met emotionele kracht uitspreekt – hebben een diepgaand effect. En deze affirmatie is waarschijnlijk de meest simpele en meest krachtige die er is.

Ineens vind je jezelf vol waardering voor je eigen bestaan, alsof je op een boot vaart op een mystieke zee, opgetogen over de schoonheid en het mysterie, enthousiast over de mogelijkheden, blij met elke ademtocht, opgetogen over elke volgende stap, gefascineerd omdat je niet weet wat er hierna komt, opgetogen als je denkt aan de mensen die je kent en van wie je houdt, opgewonden om wie je nog ontmoeten gaat en daardoor ook in contact met het onderliggende patroon – met de Dao die dit alles op een onzichtbare en niet te kennen manier met elkaar verbindt. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven. Kom, zeg het nog een paar keer. Ik hou van mijn leven. Ik hou van mijn leven.

Want als je van je leven houdt, houdt je leven ook van jou en zal het je overstelpen met minstens 1008 geschenken bij iedere ademtocht, zodat je geniet en verrukt bent, tenminste als je aanwezig genoeg bent om ze op te merken.

En dat is precies wat ik je wens, voor vandaag, vanavond en het hele weekend: dat je wakker genoeg bent om alle zegeningen die jouw kant opkomen te omarmen, zodat je niets anders kunt doen dan bloot en onstuimig met je armen gespreid naar het hoogste punt in je omgeving rennen, terwijl je blij en lachend uitschreeuwt: ‘ik hou van mijn leven’ en iedereen dat hoort!

With love. Steph the BD

 

(vertaling Peter Veen – www.qitalks.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *