Goddelijk

De Dao -Het Leven- is overal om je heen en overal in je, maar je blokkeert je beleving ervan omdat je volledig ten onrechte nog steeds niet kunt geloven dat je zelf ook van goddelijke oorsprong bent, daarom ontzeg je jezelf het voorrecht om de Dao direct te ervaren en rechtstreeks met hem of haar te communiceren, je doet dat door een rookgordijn op te trekken tussen jou en hem (of haar) en jezelf wijs te maken dat je eerst hard moet werken om verlicht te worden en dan pas in direct in contact mag staan met de Dao. En dat terwijl je het jezelf alleen maar hoeft toe te staan.
Als je dat doet verandert alles. Hoewel je zodra je het gedaan hebt, je al snel inziet dat er eigenlijk niets veranderd is – de Dao was altijd al om je heen en in je, alleen je zag het niet omdat je was afgeleid en je eigen kijk op de dingen je belemmerde het te ervaren.

De lucht die je inademt, de klank van je woorden, de energie in je botten, de dynamiek tussen jou en een ander, de zwaartekracht die je vasthoudt op deze planeet, de smaak van de volgende hap die door je keel glijdt, de beleving van een drankje dat je tot je neemt, de geur van het parfum dat je draagt, de beweeglijke kracht van je volgende gedachte – de Dao is in alles, bezielt alles, brengt alles tot leven, creëert alles en iedereen, jou, mij, ieder levend wezen in het universum en is bewust en alomvattend. De aard van het leven is liefde, pure liefde, dus als je in- en uitademt let dan even niet op je rationele brein dat zoals altijd ook nu probeert iets verstandigs te denken en je daardoor belemmert om te ervaren wat er werkelijk gebeurt, want jij ademt in omdat de Dao uitademt in jou en jij ademt uit omdat de Dao inademt en de lucht uit jouw longen opneemt.

Besef dat jij met jouw adem verbonden bent met de Dao en dat de Dao met zijn adem jou tot leven brengt. Als dat tot je doordringt, kun je niet anders dan jezelf een deel voelen van het collectieve bewustzijn en dat geeft je een geweldige kans om wat universele liefde om je heen te verspreiden zodat iedereen ervan kan profiteren en jij als gevolg daarvan -want het wordt in veelvoud naar je teruggekaatst- verblijd wordt met een ontelbaar aantal zegeningen.

Ik wens je dat je dag, nacht en week goddelijk zullen verlopen.

Love, Doc

 

Vertaling Peter Veen – www.qitalks.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *